Efterlysning: en vettig politiker.

Detta är ett ämne som jag har svårt att släppa helt. Hur kommer det sig att vi vart fjärde år förväntas rösta på någon politiker som bara hör av sig vart tredje år ungefär? Som åker land och rike runt lagom inför valkampanjen, kysser arslen och lovar stordåd men som blir helt okontaktbar så fort valet är över?

  • Var är de folkvalda som inte stirrar sig blint på pengar och makt?  
  • Var är de som håller sina löften?  
  • Var är de politiker som verkligen har slitit ont på fabriksgolvet, eller stått som ensamstående förälder och med socialbidrag?  
  • Var är du, folkvalda politiker, som inte har vuxit upp med pengarna i bakfickan, ständigt suktandes efter mer?

Kanske kan någon förklara för mig varför så många politiker stänger av kommentaralternativen på sina blogg och blir i stort sett onåbara för den allmänhet som trots allt litade på dem och som längtar efter en kommunikation? Ni har fått vårat förtroende och borde gör annat än kasta bort det. Att föraktet och skepsisen växer är inte alls konstigt.

Kanske det är så enkelt att makt korrumperar? Att oavsett hur nobel och ädel man är som ny politiker, glömmer av alla ideal och alla begrepp som har med humanitet och medkänsla att göra, ju längre upp på karriärsstegen man kommer. Om det är så, hur kommer det sig att ingen bryter mönstret? Kanske är den politiska världen så underbar att ingen, någonsin vill ut igen.

För en tid sedan fick jag nog och började blogga på ett flertal politiska partiers hemsidor. Jag försökte verkligen mitt bästa för att ställa dem mot väggen och fråga varför det har blivit så oerhört fel i ett civiliserat land som Sverige. Absolut tystnad. Inte ett ljud. Inte ens en ursäkt.

Så förbannat dåligt!! Hur ska ni som politiker kunna vinna folkets tilltro om ni behandlar oss som intet? Å andra sidan, när ni enbart höjer era löner hela tiden behandlar ni oss ännu värre, då behandlar ni era medmänniskor och väljare som rent skit.

Skärpning, och snälla, börja kommunicera med oss annars kommer föraktet bara växa tills det en dag, troligtvis tack vare en yngre generation, kommer att bli en våldsam upplösning. En dag rinner bägaren över, tro det eller ej.

2640cookie-checkEfterlysning: en vettig politiker.