Betygsättning av Metrobloggen

Det var som jag nämnde förut (på MB), att vi verkar ha blivit övergivna av Metrobloggen. Sedan den 5/11 har det varit otroligt tyst och ingen vet vad som händer. Ganska mycket med MB kan ju diskuteras, både hur det sköts, funktionen. räknas besökare och framtiden.

Senast idag försökte jag skaffa en ny manick för gallup-undersökningar, alltså en Veckans Fråga som jag tänkte ha på bloggen. Det fungerade såklart inte. Jag vet att det finns verktyg redan för detta via Polldaddy.com men när den inte känner igen Å, Ä och Ö så blir man frustrerad.

Jag vet inte hur mycket kritik andra bloggportaler får men jag tycker det alltid är något ej fungerande här. Antingen är det helt stopp eller så försvinner inlägg. Det äldsta exemplet är ett videoklipp om MB…

Vi gör vad vi vill, när vi vill

Det har även förekommit många konstiga anledningar till att inte godkänna sidvisningar och man har bland annat blivit beskylld för att ha använt robotar och liknande för att på så sätt höja antalet besöksiffror. Detta på den tid då det kunde generera pengar för bloggaren. En viss protestlista har upprättats här. Det är väl egentligen det som är det stora problemet med Metrobloggen, att det finns väldigt otydlig information och ett användaravtal som ger MB rätt att agera i stort sett som de vill. Alla skyldigheter ligger på användaren medan bloggen i sig går fri oavsett vad som händer. Det är i alla fall så som de flesta uppfattar, ihop med mig.

Det är därför jag startade denna bloggen här på blogspot. Den har alla funktioner jag vill ha, olika css-saker och script fungerar och det finns dessutom en autospar-funktion här som är ovärderligt. Det finns ju inget värre än att förlora allt man har skrivit! Mallarna är inte snyggast i världen men duger faktiskt fint, man kan styra sin egen reklam beroendes på vad man skriver om m.m.m. Den enda egentliga nackdelen med blogspot är att man inte kan se youtube-klipp direkt på bloggen utan måste dirigeras vidare.
 
Hur som helst trivs jag väldigt bra här. Snart ska jag flytta över allting från MB och satsa mer seriöst på det här med bloggande. Det är ju trots allt något jag verkligen gillar.
Kort sagt: mer kommentarer tack!! 🙂

Bild från giowanniworld.

2700cookie-checkBetygsättning av Metrobloggen