Tokiga män & parningsritualer

I torsdags var jag ju iväg på det där föredraget om Galapagos-öarna och en sak som han sa fastnade verkligen i mina tankebanor.

Han visade bilder på någon slags fågel med stor, röd påse under näbben, jag minns inte vad den hette, men han förklarade lite om hur konstigt dessa fåglar betedde sig så fort en hona kom i närheten. De kan vara 10-15 stycken häckandes i en buske eller nåt, helt lugna och relativt tysta men så fort en hona kommer i närheten blir det ett hemskt oväsen och kackel. Vingarna ska flaxas med, påsarna ska blåsas upp, halsen ska sträckas på o.s.v.
Det roliga är ju att vi människor är inte mycket bättre och det kanske inte är så konstigt om vi ser på oss som djur. När en riktigt het tjej går förbi, ja då ska man sträcka på ryggen ordentligt, blåsa upp sig lite mer för att se bredare ut, gärna framhäva bicepsen genom att lägga armarna i kors m.m.m. Eller i mitt fall, börja snubbla och se åt ett annat håll samtidigt som jag försöker visa upp min otroligt tunna plånbok

Djurvärlden är fantastisk och vi har mycket av den att lära.

Bild från Jan.

2720cookie-checkTokiga män & parningsritualer