Söndag, en favoritdag.

Tystnad. Totalt tystnad.

I flera dagar har jag väntat på denna söndag för jag har längtat efter den sista promenaden med hunden, sent på natten till måndagen. Den högtrafikerade vägen är totalt tom, helgens alla fester spelar inte längre någon musik, grannarna ligger i en hög någonstans och jäser efter helgens goda måltider med stora, bråkiga släkten och fotbollen på teve.

Utmed regnblöta gator och på halvsmutsiga trottoarer går vi, min jycke och jag och bara njuter. Andas in den kalla luften och lyssnar på tystnaden. Det känns som terapi. En källa till återhämtning och en tillflyktsort från all stress, press, pipande mobiler, surrande datorer, evig trafik och skrålande musik. Tid att bara vara Anders.

Jag, min hund, luften vi andas in och en enorm storbilds-tv ovan våra huvuden med en miljard mirakel.

2780cookie-checkSöndag, en favoritdag.