Dags att fira. Eller?

Jepp, idag är det en speciell dag, men jag vill inte uttala det. The F-word. En dag om året ska han firas. Ja ni förstår nog vilken dag jag syftar på, inte sant? Annars får ni väl kolla i almanackan.

Varför jag bara nämner det som The F-word? Egentligen av två anledningar. Dels för att det är jobbigt att läsa samma rubrik på X antal bloggar över hela dagen. Det ska bli skönt att inte vara hemma idag så jag slipper det. För ovanlighetens skull ska jag till ett ställe utan dator! Ja, sådana platser existerar faktiskt fortfarande.

Dels för att denna dag inte är en självklarhet för alla, Eller som min inneboende Mr. T. uttryckte sig så delikat häromdagen: ”-Jag ska fan inte köpa nåt åt den jäveln, han kan dra åt helvete.” Jag hade kunnat fråga honom om varför men jag valde att inte göra det. Vill han prata om det så lyssnar jag och väljer han att inte göra det så går det lika bra. Hur som helst, vad jag menar är att alla inte lever i familjeidyllen och har en kärnfamilj att ha nära.

Malin Wollin skriver om sin relation med sin pappa och hur hon kallas för föräldrarnas lilla misstag. Om hur hennes far alltid velat ha en son. Men på något sätt får Malin det att låta roligt och ganska okej ändå fastän föräldrarna inte riktigt var med på noterna från början. Hennes beskrivning av sin pappa som ”Hård som sten, envis som synden och tänjbar som ett järnspett” låter väldigt bekant. Det är kanske därför jag berörs av hennes smått konstiga kärleksförklaring. Läs.

På aftonbladet.se kan man idag läsa hur papporna vill bli firade och av 11533 personer så har 27,5% svarat att de helst önskar sig en kram. Hela 28,5% säger att de inte vill bli firade alls. Ändå gör vi det. Men det kanske är lika bra som t.ex. Alla hjärtans dag, eller Mors dag för om vi inte har någon dag alls så kanske vi glömmer.

Jag spårade ur lite märkte jag nu och kom bort ifrån ämnet en smula. Vad jag vill ha sagt är att denna dag, The F-word, är en dag med delade känslor för många parter. Det finns de som har goda relationer och de med dåliga och vi väljer att fira eller inte fira. Är han värd ett firande eller inte? Det är frågan efter person och relation. Det vi behöver komma ihåg är att det inte är lika självklart för alla. Alla pappor är inte guld värda.

Jag ska minnas det, speciellt idag när jag skär upp tårtan.

2840cookie-checkDags att fira. Eller?