Musik och relationer

Livet är lätt när man delar upp saker i svart och vitt. Dessutom kan det bli mycket roligare.

Så jag fick en tanke om hur snacket i relationen kan bli, speciellt inom olika musikstilar. Jag tänkte mig något sådanthär:


Dansband – ”Kommer du ihåg Sten-Holger när vi möttes vid dansbanan i Sandviken? Du tog mig i dina starka armar när de spelade ”Leende guldbruna ögon” med Sven-Rutgers?”

Rock – ”Minns du Stina när jag råkade kräkas i ditt tält under Hultsfred -98?”

Synth – ”Minns du Johan när du pratade med mig men jag trodde du var ett tinnitus-tjutande och du hade pratat hela kvällen?”

Klassiskt – ”Britta, minns du Genevekonserten 1995? Jag spelade ju fiol på den tiden och råkade peta dig i klyftan med stråken. Sedan blev du så arg att du slog ner mig med ståbasen och sedan var det kärlek därefter.”

Blues –  ”Ja frugan och jag möttes en dag då vi båda gick runt och sjöng melankoliska låtar om våra ex.”

Death metal – ”Först såg jag henne inte. Hon var så likblek att hon smälte in i fasaden på kyrkan.”

Glamrock – ”Ja jag och lilla frugan möttes backstage och det visade sig att vi hade råkat byta både rouge och nagellack med varandra!”

Gangsta rap – ”Min b*tch från Duvemåla hood liksom. Vi möttes i gränden bakom Åhléns och hon ville ha min plånbok sa hon, samtidigt som hon låtsades ha en pistol i jackfickan. Ack, vilken romantik.”

Reggae – ”Jag hade precis börjat testa den senaste batchen och ut ur rökdimmorna kom hon.”

Rockabilly – ”Minns du Louise när jag hade parkerat min Cheva -57 bakom korvmojjen i Vetlanda och du behövde lift? Om jag får lyfta på din huv, svarade jag kaxigt…”

Schlager – ”Ja, det var i konfettiregnet i segeryran efter att Carola vann 1983 och jag fick en bit i ögat. Hon sa att hon var sjuksköterska och att hon kunde hjälpa mig via HLR.”

Country – ”-Tja, jag fångade min lilla fruga med lasso jag. Jisses, vad hon sprattlade…”

Tja, som ni ser så har olika musikstilar olika anknytningar till relationer. Visste ni förresten hur många musikstilar det finns? Jag kommer aldrig kalla mig för allätare igen iaf…


Anders Frihamn hittar du även på TwitterInstagramMindsFacebook och BitChute